Meny

Kjent politiker siktet for grovt heleri i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heleritiltalte Imran Saber (37) ble tirsdag pågrepet på nytt, siktet for heleri av sju millioner kroner over flere år.

En kjent forretningsmann og politiker i Oslo ble pågrepet samtidig og er siktet i samme sak.

Begge de siktede ble pågrepet i forbindelse med at væpnet politi gjennomførte ransakinger i boligene til de siktede tirsdag formiddag.

Målet for politiet var å sikre verdier og eventuelle bevis for det mistenkte heleriet. Flere malerier ble båret ut fra leiligheten til den kunstinteresserte Saber.

– Vi har siktet de to for grovt heleri av et betydelig beløp, flere millioner kroner, i tidsrommet fra i dag og tilbake til 2005, sier politiadvokat Asmund Riegels til NTB.

Les også: Helerisiktede Imran Saber dukket opp i Dubai

Sju millioner

Ifølge politiadvokaten skal det skal dreie seg om flere millioner kroner, men ikke et tosifret antall millioner som er grunnlaget for siktelsen. VG melder at tallet er sju millioner.

Tirsdag kveld pågikk avhørene fremdeles hos politiet i Oslo. Det var da ikke bestemt om de to siktede ville bli framstilt for varetekt.

– Noe av formålet med aksjonen i dag var å sikre et eventuelt krav om inndragning. Vi tar det vi mener representerer en viss verdi. Nå må vi må få oversikt over beslaget som er tatt og vurdere bevisene før vi eventuelt kan slippe dem, sier Riegels videre.

Han utelukker ikke at de pågrepne kan slippe unna varetekt dersom bevisene er sikret og det ikke er noen unndragelsesfare.

Nekter straffskyld

Politiet har så lagt holdt kortene tett til brystet og ville tirsdag ikke kommentere på hvilken måte Saber og den kjente politikeren og forretningsmannen sammen skal ha begått de angivelige lovbruddene. Etter hva VG har funnet ut, arbeidet Saber for den aktuelle politikeren i to år, fra 2007 til 2009

Imran Sabers forsvarer, advokat Øystein Storrvik, var tilbakeholden med å kommentere pågripelsen og siktelsen tirsdag ettermiddag.

– Jeg kan ikke kommentere noe nå. Jeg skal møte klienten på politihuset, var alt Storrvik kunne si til NTB før avhøret skulle starte. Senere tirsdag kveld sier Storrvik til VG at hans klient nekter straffskyld.

Politikeren som er siktet sammen med Saber har bedt om å få oppnevnt advokat Tom H. Glosimot.

– Jeg har ingen kommentar til saken på det nåværende tidspunkt, var alt Glosimot ville si til NTB om klienten og saken tirsdag kveld.

Les også: Nokas-dømte Erling Havnå blir kastet ut av fengsel - mot sin vilje

Uteble fra rettssak

Tidligere heleridømte Saber– ofte omtalt som «Onkel Skrue» – er en venn av Nokas-dømte David Toska. Han har også blitt omtalt som Toskas «finansminister».

Saber er tidligere dømt til tre års fengsel for sin medvirkning i den såkalte wonderboy-saken. I 2010 ble han skutt sju ganger av annen med tilknytning til samme sak.

Før jul fikk han ifølge VG han utbetalt 725.000 kroner i billighetserstatning fra Oslo kommune etter han ble sviktet av barnevernet under oppveksten.

Saber er også tiltalt for heleri av minst 4,4 millioner kroner og for trusler. Rettssaken skulle startet i Oslo tingrett tirsdag 6. januar i år, men da møtte han ikke opp.

Han befant seg i Dubai, og påtalemyndigheten hadde ikke greid å forkynne tiltalen på forskriftsmessig måte. Dermed ble saken utsatt og skal nå opp for retten til høsten.

Den nå medsiktede politikeren skulle ha vitnet i den utsatte straffesaken mot Saber.
Populært