Meny

Russland: – Vesten prøver å destabilisere Ukraina

Ukrainske regjeringssoldater utenfor byen Debaltseve i Øst-Ukraina. Den ukrainske regjeringen håper å få nye forsyninger av våpen fra USA. Foto: Reuters/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet med USAs planer om mulige våpenforsyninger til Ukraina er å destabilisere situasjonen i landet, mener regjeringen i Russland.

– Russland er et land som virkelig er interessert i å løse denne krisen, insisterer regjeringstalsmannen Dmitrij Peskov ifølge nyhetsbyrået RIA.

Han anklager både USA og EU for å forsøke å destabilisere situasjonen i Ukraina. Dette er bakgrunnen for USAs planer om mulige våpenleveranser til Ukrainas regjering og EUs vedtak om flere sanksjoner mot Russland, ifølge Peskov.

Les også: Opprørere hevder de har omringet ukrainske soldater

Også Norge innførte i løpet av fjoråret sanksjoner mot Russland som en reaksjon på landets rolle i Ukraina-konflikten.

Lederen for den russiske regjeringens sikkerhetsråd, Nikolaj Patrusjev, mener konflikten i Øst-Ukraina vil forverre seg hvis USA bidrar med våpen til Ukrainas regjering.

Han regner med at Russland vil reagere med diplomatiske midler hvis det blir noe av våpenleveransene.

Les også: Kerry: – Putins handlinger vil slå tilbake på ham selv

Patrusjev tror USA har et ønske om å framprovosere politiske omveltninger i Russland ved å trekke landet dypere inn i Ukraina-konflikten. På den måten håper amerikanerne «å tvinge fram et maktskifte» i Moskva, hevder sjefen for det russiske sikkerhetsrådet ifølge nyhetsbyrået TASS.

Både Ukraina, vestlige land og NATO anklager Russland for å ha sendt soldater og militært utstyr over grensen til Ukraina for å støtte opprørerne der.
Populært