Meny

Ingen Krekar-avgjørelse denne uka

Mulla Krekar etter rettsmøtet i forbindelse med begjæringen om å oppheve politiets beslutning om tvungent oppholdssted for ham på Kyrksæterøra. Tingrettens beslutning om å tillate tvangsflyttingen er nå anket videre til lagmannsretten av Krekars advokat Brynjar Meling (t.h.). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett vil tidligst neste uke ta stilling til politiets beslutning om å tvangsflytte mulla Krekar til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag.

Ankesaken blir ikke behandlet denne uka, men muligens neste uke, opplyser Borgarting lagmannsrett til NTB.

Det betyr at mulla Krekar får bli i Oslo i minst én uke til. Oslo-politiet sier til Adresseavisen at det ikke er heldig.

– Vi mener han ikke skal være her, og slikt sett er det ikke heldig at han blir værende. Men samtidig er det viktig at denne saken blir behandlet ordentlig, sier politiinspektør Vegard Rødås i Oslo politidistrikt.

Tre dommere i lagmannsretten vil avgjøre politiets krav om tvangsforflytting av Krekar. Dommer Oddmund Svarteberg i Oslo tingrett konkluderte under tvil med at kravet, av hensyn til rikets sikkerhet, ikke var urimelig eller i strid med menneskerettighetene.

Svarteberg konkluderte imidlertid med at Krekar kunne oppholde seg i Oslo til ankesaken er avgjort.

Populært