Meny

Bergensbanen fortsatt stengt etter avsporing

Lokomotivet sporet av mellom Haugastøl og Tunga mandag morgen. Foto: Jernbaneverket / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergensbanen er fortsatt stengt etter at et lokomotiv sporet av mandag formiddag. Dårlig vær kompliserer arbeidet med å få toget på sporet igjen.

– Foreløpig er det helt i det blå når Bergensbanen åpner igjen, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket tirsdag kveld til NTB.

Mandag formiddag sporet godstog-lokomotivet av ved Gryta mellom Haugastøl og Tunga. Godstoget fra CargoNet var på vei fra Bergen til Oslo da det sporet av. Lokomotivføreren kom uskadd fra ulykken.

Deler av lokomotivet står ikke på skinnene. Selskapet som Jernbaneverket har bergingsavtale med, er varslet om situasjonen. Men det vil ta tid før toget er på skinnene igjen, ifølge Jernbaneverket mandag.

Bakgrunn: Bergensbanen stengt etter avsporing

Kraftig vind

Kraftig vind gjør arbeidet vanskelig. Tirsdag kveld er det minusgrader og stiv kuling i ulykkesområdet, ifølge Jernbaneverket rapport. Neste statusrapport ventes ikke før onsdag morgen.

Årsaken til uhellet er så langt ikke kjent. Det er heller ikke klart når Bergensbanen åpnes igjen. Banen er tirsdag kveld stengt mellom Haugastøl og Finse.

– Jeg tolker rapporten fra stedet dit hen at de ikke kommer i mål med arbeidet før onsdag morgen, sier pressevakt Korslund til NTB.

Buss for tog

Tirsdag kveld kjører NSB buss for tog mellom Gol og Bergen, og mellom Voss og Ål.

Ifølge Korslund er det et visst håp om at togstrekningen blir klar i løpet av onsdagen.

– Det er alltids håp, men det vil morgendagen vise. Kraftig vind forårsaker kaoset, så værmeldingen påvirker varigheten av dette, sier han.

Meteorologisk institutt melder om stiv og liten kuling tirsdag kveld og natt til onsdag. Utover onsdagen skal vinden avta, ifølge værmeldingen.
Populært