Meny

Anundsen kan få flere asylspørsmål

Venstres Abid Q. Raja og KrFs Hans Fredrik Grøvan er langt fra ferdig med asylsaken. Nå pønsker de på nye spørsmål til justisminister Anders Anundsen (Frp). Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Anders Anundsen (Frp) kan belage seg på nye spørsmål om asylbarn-politikken når han kommer tilbake fra Antarktis.

Stortingsgruppene til Venstre og KrF tok mandag fatt på jobben med å finne ut hvordan de skal forholde seg til justisministeren og samarbeidsavtalen.

Fra begge leire fremholdes det at alle muligheter fortsatt er åpne. Første skritt kan bli å stille justisministeren nye og enda mer detaljerte spørsmål.

– Høringen fredag avdekket noe, men det er fortsatt forhold jeg mener vi med fordel kan borre i. For eksempel har vi ikke fått godt nok svar på om et høyere måltall førte til at barnefamilier ble prioritert fremfor utsendelse av kriminelle, sier KrFs representant i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Hans Fredrik Grøvan.

Les også: Anundsen: Aldri vurdert å trekke meg

Han vil også ha klarhet i om denne problemstillingen ble godt nok vurdert i forkant.

– Dette vil vi jobbe med fram mot møtet i komiteen torsdag. Så får vi se om også andre har flere spørsmål, og om det mest naturlige er å kalle Anundsen inn til ny høring eller om vi sender spørsmålene i et brev, sier Grøvan.

Venstre-representant i kontrollkomiteen, Abid Q. Raja, sier at det er for tidlig å trekke noen konklusjoner. I helgen krevde flere av Venstres fylkespartier justisministerens avgang.

Populært