Meny

Gutt (9) snek på toget – ble dunket i steingulvet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amatørvideo viser hvordan vekteren sitter på niåringen og dunker hodet hans mot stengulvet.

Gutten som er ni år og en kamerat var blitt stoppet da de sneik på toget fredag kveld. Videofilmen viser hvordan vakten på sentralstasjonen holder over guttens munn og trykker hodet hardt mot stengulvet.

Se videoen øverst i artikkelen – vi advarer mot sterke bilder.

Ifølge Sydsvenskan hadde gutten rømt fra et ungdomshjem sammen med en eldre kamerat.

Hendelsen skjedde fredag kveld.

Til avisen skal et vitne ha forklart at det virket som om guttene ikke fortso svensk og derfor ikke kunne kommunisere med vekterne.

Da en av vekterne tok tak i den minst av guttene, eskalerte situasjonen. Da niåringen forsøkte å komme seg løs, skal vekteren ha kastet ham ned på gulvet og satt seg på ham.

– Han (vekteren) bare slenger ham ned i bakken. Han ser ut til å veie minst 90 kilo, men han setter seg på ham og slår guttens hode mot bakken. Det hørtes godt. Vi løp dit, andre løper dit og roper at de skal slutte, men vaktene skriker tilbake at vi skal trekke unna, sier et vitne til Sydsvenskan.

Vekteren er nå tatt ut av tjeneste.

– De som er innblandet er tatt ut av tjenesten. Vi må se nærmere på hva som er skjedd. Det man ser på video ser ikke bra ut, sier daglig leder Anders Lönnebo i Svensk Bevakningstjänst til Expressen.

Populært