Meny

Ni soldater drept i Øst-Ukraina

Ukrainske regjeringssoldater i et pansret kjøretøy nær byen Debaltseve i helgen. (Foto: Gleb Garanich / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni ukrainske soldater er drept i kampene øst i landet det siste døgnet, ifølge en talsmann for regjeringshæren.

I tillegg skal 26 soldater ha blitt såret.

Ifølge talsmannen er regjeringsstyrkene blitt angrepet av opprørere om lag hundre ganger på ett døgn.

Obama vurderer våpen

Kampene har vært harde i nærheten av Debaltseve, hvor viktige veier og jernbanelinjer møtes. Den regionale politisjefen her sier sju sivile ble drept søndag i artilleriangrep i byene Debaltseve og Avdiivka, som begge ligger nær fronten.

Konflikten mellom Ukrainas regjering og de prorussiske opprørerne skal diskuteres av Tysklands statsminister Angela Merkel og USAs president Barack Obama i Washington mandag.

Mens Obama vurderer å sende våpen til opprørerne, er Merkel svært skeptisk til dette forslaget.

Les også: Kerry: – Putins handlinger vil slå tilbake på ham selv

– Russland krysset grensen

Samtidig hevder regjeringen i Kiev at minst 1.500 russiske soldater og kolonner med våpen og militært utstyr krysset grensen til Ukraina i helgen.

En talsmann for regjeringen mener det både var Grad-raketter, tankbiler og mindre kjøretøyer i kolonnene som angivelig krysset grensen lørdag og søndag.

Også vestlige land og NATO anklager Russland for å støtte opprørerne i Øst-Ukraina med våpen, utstyr og soldater. Men USAs NATO-ambassadør Douglas Lute sa nylig at det ikke så ut til at Moskva planla en større intervensjon.

I kontrast til dette har regjeringen i Kiev hevdet at nærmere 10.000 russiske soldater befinner seg i Øst-Ukraina. Myndighetene i Russland har gjentatte ganger avvist beskyldningene om at regulære russiske styrker deltar i kampene i Ukraina.

Les også: Stoltenberg ber Russland holde ord

Populært