Meny

– Styrtet fly med fotballstjerner funnet etter 53 år

Chilenske klatrere hevder de har funnet flyet som krasjet i Andes-fjellene for 54 år siden. (Foto: Leonardo Albornoz / Ap)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjellklatrere sier de har funnet vraket av flyet som forsvant med spillere og ansatte fra den chilenske fotballklubben Green Cross for 53 år siden.

Fjellklatrerne sier de fant vraket av Douglas DC-3-flyet fra flyselskapet LAN Chile i Maule-regionen, rundt 300 kilometer sør for Santiago.

– Flyet ligger over 3.200 meter opp i fjellet. Det ligger vrakrester og en del andre ting, samt menneskebein, strødd rundt i området. Så historien må skrives om, for dette er ikke der man tidligere har sagt at flyet gikk ned, sier en av klatrerne, Leonardo Albornoz.

Tidligere har en flyger sagt at han har sett noe som kan være flyvraket i nærheten av byen Linares, som ligger lenger sør i Chile.

Flyet styrtet 3. april 1961 med 34 personer om bord, deriblant åtte fotballspillere, en trener og flere andre ansatte i fotballklubben Green Cross. Laget var på vei tilbake til Santiago etter en fotballkamp i Osorno.

Fjellklatrerne har vist bilder av vrakrestene, men sier ikke til mediene nøyaktig hvor vraket ligger, angivelig av frykt for at noen skal skjende det fjerntliggende vraket.

Populært