Meny

Ekstremværet Ole satte nye rekorder

Det blåste friskt i Bodø sentrum lørdag formiddag da ekstremværet Ole traff land. Flere skuelystne samlet seg ved moloen i Bodø havn for å kjenne på naturkreftene. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble satt nye vindrekorder i både Nordland og Troms da ekstremværet Ole slo inn med full styrke i helgen. De omfattende strømbruddene i Lofoten er i ferd med å bli rettet opp.

Den kraftigste vinden ble målt på Leknes, opplyser Meteorologisk institutt. Der var det full storm i to timer med en middelvind på 31,2 sekundmeter – ikke langt fra orkan.

Vindkastene var samtidig svært kraftige, med en styrke på opptil 50 meter per sekund.

Også andre steder i Nordland og Troms ble det satt vindrekorder, men i hovedsak på målestasjoner som ikke har vært i drift så lenge.

I løpet av uværet mistet rundt 70.000 personer strømmen.

Lofoten ble verst rammet av strømbruddene, og rundt klokka 10 mandag formiddag var det fortsatt rundt 2.000 strømkunder som var uten strøm. Det tilsvarer 3.000– 4.000 personer.

Lofotkraft har alt mannskap i sving for å rette opp feilene.

– Det går bedre og bedre. De forventer at det meste kommer opp igjen i løpet av dagen, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Arne Søiland i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til NTB.
Populært