Meny

Fire skadd i togulykke i Trondheim

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer ble mandag morgen lettere skadd, blant dem flere politiansatte, da Røros-toget ikke klarte å bremse ved ankomst til jernbanestasjonen i Trondheim.

Toget kjørte inn i en såkalt buttstokk ved enden av skinnegangen.

– Ingenting tyder på stor hastighet, men vi vil få tilgang på opplysninger fra fartsskriveren i toget, samt NSBs overvåking inne på sentralbaneområdet. Opplysningene blir tilgjengelige for Havarikommisjonen som er på vei hit samt våre kriminalteknikere, opplyser innsatsleder Roger Mogstad i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Lette skader

Ulykken ble meldt til politiet klokken 7.44 mandag. Politiets operasjonsleder Ebbe Kimo opplyste at til sammen fire personer ble skadd, alle slapp unna med lettere skader.

– Det er snakk om brudd-, nakke- og hodeskader, sier Mogstad.

En kvinne i 50-årene ble sendt til St. Olavs hospital med lette skader. Tilstanden var mandag stabil. De tre øvrige som ble skadd, fikk behandling ved legevakten.

De uskadde passasjerene forlot stedet ved egen hjelp.

– Det var 40-50 passasjerer på toget. De skadde fikk behandling på stedet, mens de øvrige passasjerene gikk hver til sitt, opplyser Mogstad.

Ukjent årsak

Årsaken til ulykken var mandag formiddag ukjent.

– Vi fikk melding om at toget kjørte inn i det NSB kaller en endebutt der skinnegangen slutter inne på sentralstasjonsområdet. Det er vanskelig å si noe om årsak, men NSB antyder at kanskje sjøvann har skylt over moloen og veien og inn på jernbaneområdet under stormen i helgen, og at det kan ha hatt betydning for ulykken. Men det er noe som Havarikommisjonen og etterforskningen forhåpentlig vil avdekke, sier Mogstad.

Settepolitidistrikt

Flere av de skadde er pendlere som er ansatt i Sør-Trøndelag politidistrikt. Dermed kan ikke politidistriktet etterforske saken.

– Fordi flere av de skadde i ulykken er ansatte i politidistriktet, er det naturlig at vi ikke kan behandle saken videre. Vi sender derfor saken til statsadvokaten for å få oppnevnt en settepolitimester. Det er vanlig prosedyre, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon.

Politiet innledet etterforskningen med kriminaltekniske undersøkelser. Men resten av etterforskningen må settepolitidistriktet ta seg av.

Det var ved 14-tiden mandag ikke klart hvilket politidistrikt som får tildelt saken.
Populært