Meny

Putin sier ukrainerne må gjøre opp seg imellom

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konflikten i Ukraina kommer til å fortsette med mindre rivaliserende grupper blir enige seg imellom, sier Russlands president Vladimir Putin i et nytt intervju.

– Den viktigste forutsetningen for stabilisering av situasjonen er en umiddelbar våpenhvile og en slutt på den såkalte antiterroroperasjonen – som i realiteten er en straffoperasjon – sørøst i Ukraina, sier Putin i et intervju med en egyptisk avis.

Lederne for Tyskland, Frankrike og Ukraina møtes til toppmøte i Minsk onsdag og håper den russiske presidenten også kommer.

Putin vil ikke love at han tar turen før de fire blir enige om «en rekke punkter».

Les også: Stoltenberg: 100 prosent for Ukraina-initiativ

– Enige med hverandre

Mandag er han i Kairo, og i den forbindelse har han gitt et intervju til den statsdrevne avisa Al-Ahram.

Der ber han regjeringen i Kiev «lytte til sitt folk».

– Krisen kommer åpenbart til å fortsette inntil ukrainerne selv blir enige med hverandre, sier Putin ifølge en utskrift av intervjuet.

Vesten mener Moskva støtter opprøret aktivt med våpen og soldater, mens Putin hardnakket hevder russerne som kjemper mot ukrainske regjeringsstyrker, er frivillige.

– Gjør skade mot Russland

I mandagens intervju gjentar Putin påstanden om at volden i Øst-Ukraina er en reaksjon på et vestligstøttet kupp der demonstranter drev den russiskvennlige presidenten Viktor Janukovitsj fra makten i Kiev i fjor.

USAs utenriksminister John Kerry advarer Putin mot at Russlands handlinger i Ukraina kan få konsekvenser.

– Forhåpentligvis vil han komme til et punkt der han innser skaden han gjør, ikke bare for den globale orden og prossessen, men hvilken skade han gjør mot Russland, sier Kerry i et intervju du kan se i videoen øverst i saken.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært