Meny

Bru på E6 gjenåpnet

STENGT: Håpnesbrua på E6 i Nord-Trøndelag var stengt etter at deler av toppdekket på brua har gått i oppløsning. Foto: Ann Elisabeth Brekkvassmo / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håpnesbrua på E6 i Nord-Trøndelag ble mandag formiddag gjenåpnet etter at deler av toppdekket på brua gikk i oppløsning. De eneste omkjøringsmulighetene var via Sverige eller fylkesvei 17.

Brua ble stengt like før midnatt søndag kveld etter meldinger om at dekket på brua hadde gått i oppløsning.

– Vi sendte folk opp i natt, og i morges fikk vi konstatert at brukarene og selve konstruksjonen er stabil. Vi var bekymret for at det var årsaken til at toppdekket hadde sprukket opp, sier avdelingsdirektør Magne Steiner Malmo i Statens vegvesen til NRK.

Store nedbørsmengder som førte til at massene under dekket ble vasket bort, ble av operasjonsleder Stig Rune Sagen i Nord-Trøndelag politidistrikt natt til mandag trukket fram som den mest sannsynlige årsaken, skriver Adresseavisen.

Malmo opplyste mandag formiddag at årsaken fortsatt er ukjent, men ingeniør Svein Aasan i Statens vegvesen har en teori om at store mengder regnvær og skiftende temperaturer kan ha vært medvirkende årsak. Mer og mer vann kom inn mellom brudekket og slitelaget, for deretter å fryse slik at slitelaget ble sprengt løst og til slutt gikk i oppløsning med nytt væromslag, forklarer han overfor Teknisk Ukeblad.

Brua er gammel og slitelaget ble dermed lagt på med andre standarder enn det som benyttes i dag, legger han til.

Populært