Meny

Røykutvikling i Widerøe-fly

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helgeland politidistrikt meldte i 21.30 på Twitter om en mayday-meldig fra et Widerøe-fly på vei inn mot Røssvold med røykutvikling om bord.

Det befant seg 38 personer om bord i flyet under hendelsen, 35 passasjerer og en besetning på tre.

Flyet landet trygt på Røssvold lufthavn etter en kontrollert nødlanding klokken 21.38 søndag kveld, melder politiet. 

Ifølge samme kilde skal ingen ha blitt fysisk skadd, men enkelte av passasjerene undersøkes for skader etter å ha innhalert røyk.

– Tre til fem minutter før landing sendte maskinen ut et mayday-signal på grunn av røykutvikling i cockpiten, sier informasjonssjef i Widerøe, Silje Brandvoll, til Avisa Nordland.

Alle passasjerene ble evakuert bort fra flyet. Widerøe opplyser at passasjerene vil bli tatt hånd om og det vil bli ordnet med hotell, ombooking eller alternativ transport alt etter som hva som er nødvendig.

– Flyet vil bli stående på bakken til det er foretatt undersøkelser og vi vet hva som er årsaken til røykutviklingen, sier Brandvoll.

Siden det ikke er noen tekniker stasjonert på Mo, vil dette tidligst skje mandag.

Det er så langt ikke kjent hva som har forårsaket røykutviklingen om bord i Widerøe-maskinen.

– Det er for tidlig å si noe om årsaken til røykutviklingen, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i  Widerøe til Rana Blad.

Havarikommisjonen er varslet om hendelsen.

– Vi kan bekrefte at det er registrert et varsel ved Statens havarikommisjon for transport. Vi vil vurdere saken i løpet av morgendagen, sier vakthavende havariinspektør Edith Irgens til NTB.
Populært