Meny

– Prins Charles ber Saudi-Arabia stanse pisking av blogger

Prins Charles er kjent for ikke være redd for å si hva han mener. Nå ber han angivelig Saudi-Arabias nye konge om å gripe inn og stanse piskingen av en saudiarabisk blogger. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias prins Charles kommer til å be Saudi-Arabias nye konge om å gripe inn og stanse piskingen av en saudiarabisk blogger når han besøker landet til uken, ifølge britiske medier.

Prins Charles innledet søndag en seks dager lang rundreise i Midtøsten. Han begynner i Jordan og skal etter det innom Saudi-Arabia, Kuwait, Qatar og De forente arabiske emirater.

Prinsens kontor ønsker ikke å si noe om programmet, men ifølge avisen Mail on Sunday kommer den britiske tronarvingen til å be Saudi-Arabias nye kong Salman om å gripe inn og oppheve dommen mot den saudiarabiske bloggeren Raif Badawi, som er dømt til ti års fengsel, bøter og 1.000 piskeslag for å ha skrevet krenkende om islam.

Bakgrunn: Til kamp for å stanse pisking av blogger

Diplomatiske kilder sier til avisen at det faktum at oppfordringen om å gripe inn kommer fra en kongelig person, kan ha større betydning en kritikk fra andre hold.

Les også:

Trine Skei Grande og meddemonstranter jaget vekk av politiet

Amnesty med ny protest mot pisking av Badawi

Populært