Meny

10.000 fortsatt strømløse etter uværet

Et fortau i Bodø sentrum er sperret av etter flere takstein ble blåst av taket under ekstremværet "Ole". Uværet satte sitt preg på Bodø lørdag ettermiddag, og store deler av sentrum ble stengt av. Dagen derpå kunne man se tydelige skader flere steder. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftleverandørene jobbet søndag på spreng med å gi folk langs kysten strømmen tilbake etter ekstremværet Oles herjinger. Klokken 16 var antall strømløse halvert til 10.000 mennesker.

Verst er situasjonen i Nordland, der om lag 8.000 er uten strøm, i hovedsak i Lofoten. Selskapene jobber iherdig for å finne og utbedre feil, men arbeidet er vanskelig på grunn av stengte veier og vanskelig fremkommelighet.

– Lofoten er et værutsatt område med til dels gammelt nett. NVE er ikke fornøyd med forsyningssikkerheten i Lofoten, og vi har derfor gitt konsesjon til flere nettanlegg som skal sikre en mer robust strømforsyning. Strømutfallene i helgen viser hvor viktig det er å investere i nytt og oppgradert nett, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud.

Se video: Filmet ekstremværet til sjøs

I Troms er situasjonen i ferd med å normalisere seg, men på Senja er omkring 1.200 personer uten strøm søndag ettermiddag.

I løpet av uværet har omkring 70.000 personer vært uten strøm.

Sjekk været der du er

Les også: «Ole» mørkla halve Norge

Populært