Meny

Britisk utenriksminister langer ut mot Putin

Russlands president Vladimir Putin blir kalt tyrann av den britiske utenriksministeren. Foto: AP Photo/RIA-Novosti/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias utenriksminister Philip Hammond sier at Russlands president Vladimir Putin oppfører seg som en tyrann fra midten av 1900-tallet.

Storbritannias utenriksminister Philip Hammond sier i et intervju med tv-kanalen Sky News at Russlands president Vladimir Putin oppfører seg som en tyrann fra midten av 1900-tallet.

Han mener også at den økonomiske nedgangen vil tvinge Russland til å endre på sine «forferdelige utenrikspolitiske eventyr», og han krever at Russland forlater den annekterte Krim-halvøya.

Les også: Nye samtaler om fredsplan for Ukraina

– Ukrainerne kan ikke slå den russiske hær. Det fins ingen praktisk løsning. Det må bli en politisk løsning, sier utenriksministeren til Sky News søndag.

– Storbritannias holdning for øyeblikket er at vi mener det å forsyne dem med våpen er feil, men hvis situasjonen endrer seg, kommer vi til å revurdere.

Senere i dag skal president Putin ha et telefonmøte med lederne fra Frankrike, Tyskland og Ukraina. 

Konflikten har tatt mer enn 500 liv siden april i fjor.

Samtidig retter Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier kraftig kritikk mot sin russiske motpart, Sergej Lavrov.

– Det er Moskvas ansvar å finne felles interesser. Så langt har vi sett for lite til det. I talen til min kollega Lavrov i går kom han ikke med noen bidrag, sier Steinmeier. Han understreker at det ikke kan bli noen varig sikkerhet i Europa uten et samarbeid med Russland.

Både Steinmeier, Hammond og Lavrov har i helgen deltatt på den internasjonale sikkerhetskonferansen i München, som avsluttes søndag.

I sin tale lørdag anklaget Lavrov vestlige land for blant annet å lukke øynene for nasjonalister i Ukraina, som han mener er oppsatt på en etnisk rensing av den russiskspråklige befolkningen øst i landet.


Populært