Meny

Thailands junta nekter eksstatsminister utreise

Yingluck Shinawatra får ikke lov til å forlate Thailand. Her hilser hun på tradisjonelt vis idet hun forlater nasjonalforsamlingen 22. januar. Foto: Chaiwat Subprasom / Reuters / NTB

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militærjuntaen som styrer Thailand, nekter tidligere statsminister Yingluck Shinawatra å forlate landet.

Juntaen vil sikre seg at hun er til stede når rettssaken mot henne innledes senere i februar, opplyste en regjeringstalsmann søndag.

Yinglucks regjering måtte gå av i forbindelse med et militærkupp i mai i fjor. Før dette hadde Bangkok vært preget av demonstrasjoner i flere måneder.

I forrige uke fikk den tidligere statsministeren forbud mot å drive politikk i fem år. Hun er tiltalt for å ha iverksatt en statlig innkjøpsordning for ris som skulle gagne landets fattige og som kostet staten milliarder av kroner.

De nåværende myndighetene mener at ordningen var et forsøk på å sanke stemmer.

Yinglucks bror, den styrtrike forretningsmannen Thaksin Shinawatra, måtte gå av som statsminister i 2006 og reiste til utlandet to år senere for å unngå en fengselsdom for korrupsjon. Han har bodd i eksil siden, men mange mener at det er han som i realiteten har styrt Thailand mens lillesøsteren var statsminister. (©NTB)

Populært