Meny

Kolonnekjøring og stengte veier i uværet

Det blåste friskt i Bodø sentrum lørdag formiddag da ekstremværet "Ole" traff land. Flere skuelystne samlet seg ved moloen i Bodø havn for å kjenne på naturkreftene. Flere steder langs kysten er det meldt storm og orkan. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke fjelloverganger og veistrekninger i både nord og sør er søndag morgen enten stengt eller åpne kun for kolonnekjøring på grunn av uvær.

I Nordland, Troms og Finnmark er E6 stengt over Saltfjellet, Gratangsfjellet, Sennalandet, Hatter og strekningen Skippagurra-Varangerbotn, melder Statens vegvesen. I Nordland er Skjellesvikskaret på strekningen Skarberget-Narvik stengt på grunn av rasfare. Ferjestrekningen Bognes-Skarberget i samme fylke er stengt på grunn av uværet.

I Nordland er E10 stengt en rekke steder, det samme er E8 mellom Skibotn og Galgojavri. En rekke strekninger på E69 og E75 i Finnmark er også stengt på grunn av værforholdene. Likeså riksvei 73 over Krutfjellet og Graddis og ferjestrekningene Bodø-Moskenes og Bognes-Lødingen i Nordland. I Finnmark fører uværet til at Kvalsund bru i Hammerfest må holde stengt.

I Sør-Norge er det kolonnekjøring på E16 over Filefjell, riksvei 52 over Hemsedalsfjellet og på E134 over Haukelifjell, samt strekningen Hovden-Haukeli på riksvei 9.

Vikafjellet mellom Hordaland og Sogn og Fjordane på riksvei 13 er også stengt. Det samme er Skansentunnelen på strekningen Kroppanskogen-Rotvoll i Sør-Trøndelag.

På fylkesveiene landet rundt er det også svært mange stengninger søndag morgen, og mange ferjesamband er også berørt. (©NTB)

Sjekk været der du er med ABC Nyheters værvarsel her.

Populært