Meny

Leteaksjon etter fire juniorkjørere i Femundløpet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledelsen i Femundløpet iverksatte lørdag kveld en større redningsaksjon for å få ned fire unge hundekjørere som ligger værfaste i fjellet.

– Fire unge kjørere ligger i bivuakk i Narskaftet i Os kommune. De ligger værfaste, slik at situasjonen har eskalert til å bli en redningsaksjon. Vi forsøker nå å få dem ned fra fjellet slik at de slipper å være der i hele natt. Det er svært krevende forhold på grunn av stort snøfall og sterk vind, sier juryleder Roger Leegaard til Arbeidets Rett.

To av kjørerne er sammen, mens de to andre er hver for seg litt unna.

– Vi har løpende kontakt med alle fire, ingen har kommet til skade og er egentlig ved godt mot, imponerende nok, sier jurylederen.

Juryledelsen har valgt å fryse Femundløpet F400 med to timer. Leegaard bekrefter at det er ekstremværet i fjellet som er avgjørende.

– Flere av hundekjørerne i F400 ønsker å kjøre, men selv om de sikkert kan ta ansvar for egen kjøring, må vi overstyre litt og tenke mer sikkerhet. De får rett og slett ikke kjøre videre slik værsituasjonen er per nå.

For kjørerne i F600 var det også ekstreme forhold. Ved 20-tiden lørdag bestemte juryen at fjellrunden ved Orkelbogen skulle stenges. Det ga 25 kilometer kortere løype.

Forholdene er så ille at også løypemannskapene på snøscooter har tatt inn på utedoer i området, melder avisen.

Populært