Meny

Norge deltar i hemmelige Syria-samtaler

Norge deltar i hemmelige Syria-samtaler

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er med og tilrettelegger samtaler mellom de stridende partene i borgerkrigen i Syria som i all hemmelighet pågår i Libanon, skriver den libanesiske avisen Al-Akhbar.

Ifølge avisen deltar både religiøse ledere og representanter for Assad-regimet i Damaskus, samt opposisjonelle som bor i Syria og som bor i eksil, i samtalene.

Dialogen pågår i Libanons hovedstad Beirut og tilrettelegges av Norge, ifølge en kilde avisen har snakket med.

UD bekrefter

Utenriksdepartementet ønsker ikke å si så mye om saken, men kommunikasjonsrådgiver Eskil G. Sivertsen bekrefter overfor NTB at norske representanter er til stede på møtene i Beirut.

– Norge støtter både FNs spesialutsending Staffan de Misturas innsats og andre dialoger for å finne en politisk løsning på konflikten i Syria. Vi kan imidlertid ikke kommentere dette nærmere på nåværende tidspunkt, sier Sivertsen.

Lavnivå-forhandlinger

Kilden som Al-Akhbar har snakket med, sier at samtalene dreier seg om flere temaer, blant annet å bryte isen mellom partene i konflikten og få lagt grunnlag for dialog mellom representanter for partene som ikke har noen offisielle posisjoner.

– Håpet er at dette kan lede til forhandlinger på høyere nivå dersom de klarer å få til en tilnærming mellom de ulike ståstedene i konflikten i Syria, sier kilden.

I fjor sommer møttes representanter fra flere av opposisjonsgruppene i Syria i Oslo. Den syriske opposisjonen er sterkt splittet, og samtalene i Oslo var et forsøk på å samle den.

Populært