Meny

«Ole» mørklegger halve Norge

«Ole» mørklegger halve Norge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 50.000 personer fra Midt-Norge til Troms er strømløse lørdag kveld som følge av ekstremværet «Ole»s herjinger. Det er foreløpig ikke meldt om personskade i området.

Ut fra oversiktene til Norges vassdrags- og energidirektoratet (NVE) er i overkant av 24.000 kunder uten strøm. Dette utgjør om lag 50.000 personer fra Midt-Norge til Troms. Lofoten er mest berørt.

Uværet beveger seg nordover mot Troms, og NVE forventer derfor at antall kunder uten strøm i disse områdene vil kunne øke.

Kraftselskapene i de utsatte områdene har mobilisert personell for gjenoppretting i forkant av uværet, og arbeider nå med å lokalisere feil for raskest mulig gjenoppretting.

Les også: Familier tvunget hjemmefra av ekstremværet «Ole»

Værsituasjonen er samtidig krevende og dette vil påvirke gjenopprettingsarbeidet, opplyser direktoratet. Det rapporteres om feil og utfall fra mange nettselskap fra og med Sør-Trøndelag til og med Troms.

Det er utstedt snøskredvarsel faregrad fire for Nordvestlandet, mens de fleste av de øvrige varslingsområdene har faregrad tre.

Se også: Takplater løsnet fra hotell i Bodø

Flomvarselet er på gult nivå for nordre områder av Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Nordland.

Grunnet mye regn og stor snøsmelting er jordskredvarselet også satt til gult nivå for Trøndelag, Nordland og Møre og Romsdal.

På nettstedet Varsom.no legger NVE ut sine varsler.

Sjekk været der du er

Populært