Meny

SMKs vaskefirma innrømmer lovbrudd

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av renholderne som blant annet jobber ved Statsministerens kontor og i Forsvarsdepartementet har hatt langt dårligere arbeidsvilkår enn hva loven tillater.

Dagbladet skriver lørdag at avisen har avdekket en rekke lovbrudd hos Abo Renhold etter å ha gått gjennom dokumenter, fortrolige opplysninger, bekymringsmeldinger, tilsynsrapporter og avviksmeldinger.

Firmaet vasker blant annet på Statsministernes kontor (SMK), i Forsvarsdepartementet, og ved en rekke sentrale norske militære baser og installasjoner. Det er Forsvarsdepartementet som er ansvarlig oppdragsgiver for renholderne. Departementet kjøper renholdstjenestene av Forsvarsbygg.

Ifølge avisen har renholderne ikke fått overtidsbetalt. Det til tross for at enkelte har jobbet mer enn tolv timer i døgnet og over hundre timer ekstra i løpet av én måned.

– Forsvarsbygg kjenner til at det har vært utfordringer, og vi er i dialog med både Abo Renhold og Forsvarsdepartementet for å løse disse, sier kommunikasjonsrådgiver Arve Rosland i Forsvarsbygg til avisen.

Statssekretær Sigbjørn Aanes (H) ved SMK sier til Dagbladet at lovbruddene som avisen har avdekket, er uakseptable, og at de forutsetter at det ryddes opp umiddelbart.

– Vi har noen nidkjære og meget ansvarsbevisste medarbeidere, som ønsker at kvalitet og gjennomføring skal være plettfri. Disse har hatt en tendens til å pålegge seg selv ansvaret for gjennomføringen, og ved sykdom og annet fravær tatt på seg for mye arbeid uten å følge selskapets rutiner for forhåndsgodkjenning av overtid, sier Abo Renholds daglige leder Johan Caillé.

Populært