Meny

Over 60 lik funnet i nedlagt krematorium i Mexico

Politiet står vakt utenfor det nedlagte krematoriet i Llano Largo i utkanten av Acapulco, der det fredag ble funnet 61 lik, blant dem flere kvinner og barn. Foto: Henry Romero (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meksikanske myndigheter har funnet totalt 61 døde mennesker, blant dem flere barn, i et nedlagt krematorium i Acapulco på landets stillehavskyst.

– Vi jobber med å identifisere hvor mange barn, kvinner og menn det er, sier statsadvokat Miguel Angel Godinez i delstaten Guerrero fredag.

Krematoriet i bydelen Llano Largo, der de 61 likene ble funnet torsdag, ble forlatt for et år siden.

Tidligere var Acapulco et yndet reisemål for Hollywood-stjerner og andre rike amerikanere, men de siste årene har rivaliserende narkogjenger forvandlet den tidligere turistmagneten til en av Mexicos mest voldelige byer.

Les også: Mexico: – De savnede studentene ble brent

Lime-frukt

Hæren og politiet rykket ut til krematoriet da naboer klaget over lukten, opplyser anonyme kilder i politiet i delstaten til nyhetsbyrået AFP.

Lime-frukt lå strødd rundt i lokalet, tilsynelatende i et forsøk på å dempe lukten.

– Vi kan ikke på nåværende tidspunkt si om det er tegn til organisert kriminalitet, men vi kan ikke utelukke det, sier statsadvokat Miguel Angel Godinez.

Han opplyser også at flere personer muligens vil bli pågrepet, men han vil ikke gi noen detaljer.

Les også: Gjengmedlemmer innrømmer massedrap i Mexico

Studenter forsvant

Acapulco ligger i delstaten Guerrero, der 43 studenter forsvant fra byen Iguala i september i fjor. De ble drept av gjengmedlemmer som siden brente likene.

Massakren utløste store protester mot myndighetene i Mexico ettersom studentene først skal ha blitt pågrepet av politiet, som deretter skal ha overlatt dem til kriminelle.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært