Meny

Nokas-dømte Erling Havnå tvinges til prøveløslatelse

Erling Havnå skal sone resten av Nokas-dommen med fotlenke, mot sitt eget ønske. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om to tredeler av straffen er sonet, har ikke Nokas-raner Erling Havnå (57) søkt om prøveløslatelse. Nå flyttes han mot sin vilje til hjemmesoning.

Havnå ble dømt til 16 års fengsel for sin rolle under Nokas-ranet i Stavanger i 2004. I januar hadde han sonet to tredeler av straffen og kunne ha søkt om ordinær prøveløslatelse.

Men Havnå har ikke ønsket å slippe ut av fengsel ennå og hadde ikke søkt om løslatelse fra Bastø fengsel.

Nå må han likevel mot sin vilje flytte ut av fengsel og til Løten hvor han skal ha hjemmesoning.

– Jeg ønsket ikke dette selv, så det blir litt vemodig. Jeg ønsket ikke å forlate Bastøy, bestemmelsen kommer ovenfra. Det blir en ny epoke i livet mitt, sier Erling Havnå til VG.

I fjor uttalte Havnå at han gruet seg til å slippe ut av cella i fengselet. Han er sammen med de andre i saken dømt til å betale over 50 millioner kroner i erstatning etter ranet. Havnå sier han ikke har tilgang på noen penger etter soningen.

– Det er greit å komme ut, sånn i utgangspunktet må man jo videre. Men det blir et sparsommelig liv, jeg er jo dømt til fattigdom. Det kan by på noen utfordringer, sier han. 

Populært