Meny

– KrF klar til å kreve Anundsens avgang

KrF-ledelsen og partiets stortingsgruppe har ifølge Klassekampen kommet fram til at KrF-leder Knut Arild Hareide bør presse statsminister Erna Solberg (H) til å avsette justisminister Anders Anundsen (Frp). (Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Kristelig Folkeparti er tilliten til justisminister Anders Anundsen (Frp) så tynnslitt at partiet er klar til å be statsminister Erna Solberg (H) om å avsette ham.

Det Klassekampen omtaler som flere sentrale kilder, sier at partiledelsen og stortingsgruppen i detalj har diskutert hvordan de skal løse mistillitsfloken som har oppstått.

Partiet er ifølge avisen lei av at det stadig har dukket opp nye opplysninger om regjeringens asylbarnpolitikk i mediene, særlig gjennom Bergens Tidendes avsløringer.

At Anundsen de siste to måneder ikke har besvart medienes spørsmål i saken, har heller ikke bidratt til å skape bedre stemning.

Ifølge avisen er det ingen som tror at Anundsen vil komme med opplysninger under høringen om asylbarnpolitikken fredag som vil redde ham.

Bakgrunn: Anundsen støttes av Frps mann i kontrollkomiteen

Partileder Knut Arild Hareide har selv deltatt i diskusjonene om Anundsen og ifølge avisen er konklusjonen at Anundsen ikke kan kastes mens høringen pågår. Det er i så fall et brudd på parlamentarisk skikk. Det er heller ikke aktuelt å fremme mistillitsforslag mot statsråden, noe som i praksis vil bli oppfattet som mistillit mot hele regjeringen.

Løsningen er derfor å be statsminister Erna Solberg avsette Anundsen. Dette kan avverge en vanskelig parlamentarisk situasjon, men det krever samtidig at partileder Hareide setter hardt mot hard, skriver avisen.

Les også: Kolberg: – Anundsern kan ha bommet kraftig på to uttalelser

Populært