Meny

Krekar-slektning hyller Den islamske staten

En slektning av mulla Krekar hyller ifølge Dagbladet både Den islamske staten (IS) og Osama bin Laden. Her fra rettsmøtet i Borgarting lagmannsrett i forbindelse med begjæringen om å oppheve politiets beslutning om å flytte Krekar til Kyrksæterøra. (Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En nær slektning av mulla Krekar driver propagandavirksomhet for islamistiske terrorgrupper.

Ifølge Dagbladet har slektningen kontakt med flere personer tilknyttet islamistgruppa Profetens Ummah.

På Facebook har han også uttrykt støtte til andre islamistiske terrorgrupper og ekstreme islamister. På Facebook-profilen til en islamist lovpriser han Osama bin Laden.

Ifølge avisen foreligger det ikke opplysninger som tyder på at mulla Krekar selv har hatt direkte kontakt med Profetens Ummah.

Det blir isteden understreket at den nordirakiske 58-åringen ikke er utpreget begeistret over slektningens kontakt med Profetens Ummah.

Krekar selv har ikke besvart avisens spørsmål til ham. Slektningen hevder at han ikke har noen ting med Profetens Ummah å gjøre.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger, men informasjonssjef Martin Bernsen sier til avisen at de er kjent med at det er forbindelser mellom de sentrale ekstremistiske islamistiske miljøene i Norge.

Les mer:

Krekar kritiserer norske myndigheter i nytt intervju

Folket gir regjeringen stryk i Krekar-saken

Professor tror Krekar gror fast i Norge

Populært