Meny

Gary Glitter kjent skyldig i overgrep mot barn

Den tidligere popstjernen Gary Glitter, som egentlig heter Paul Gadd, er igjen kjent skyldig i overgrep mot mindreårige. Foto: Leon Neal (AFP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere glamrockeren Gary Glitter (70) er kjent skyldig i seksuelle overgrep mot tre mindreårige jenter i Storbritannia på 1970- og 80-tallet.

Den yngste av jentene var under ti år, mens de to andre var henholdsvis tolv og tretten år gamle da overgrepene skjedde.

Glitter, som egentlig heter Paul Gadd, ble dømt for blant annet voldtektsforsøk, utuktige handlinger og for å ha dopet ned jentene for å kunne utnytte dem seksuelt, ifølge Sky News.

Glitter har under hele rettssaken erklært seg uskyldig, og han ble frikjent for tre andre tiltalepunkter da kjennelsen falt i en domstol i London torsdag. Han blir sittende i varetekt inntil straffeutmålingen kommer i slutten av februar.

Bakgrunn: Overgrepssak mot Gary Glitter starter i London

Den tidligere glamrockeren har sonet en dom på nesten tre års fengsel for overgrep mot to jenter på elleve og tolv år i Vietnam. I 1999 ble han dømt for å ha vært i besittelse av barnepornografi.

Glitter er en av flere nå eldre britiske mannlige kjendiser som de siste årene har blitt anklaget og i noen tilfeller dømt for seksuelle overgrep mot mindreårige.

De mest omtalte sakene er i tillegg til Glitter selv, den nå avdøde BBC-personligheten Jimmy Saville, som begikk hundrevis av overgrep.

Les også: – Britisk politi ignorerte Savile-tips i 50 år

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært