Tidligere kampsportmester anker ikke forvaringsdom

Den tidligere NM-mesteren i en kampsport anker ikke dommen på ti års forvaring for grov vold og seksuell mishandling av kona. - Han har bestemt seg for å la dommen bli stående, sier hans forsvarer, advokat Øystein Storrvik. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Den tidligere NM-mesteren i en kampsport anker ikke dommen på ti års forvaring for grov vold og seksuell mishandling av kona. - Han har bestemt seg for å la dommen bli stående, sier hans forsvarer, advokat Øystein Storrvik. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Den tidligere norgesmesteren (42) i en kampsport anker ikke dommen på ti års forvaring for grov vold og seksuell mishandling av kona.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 42 år gamle mannen har bestemt seg for å la dommen bli stående, opplyser hans forsvarer, advokat Øystein Storrvik, til NTB.

42-åringen ble for to uker siden dømt til ti års forvaring, med en minstetid på syv år, for å ha mishandlet kona (35) på det groveste, samt for å ha utsatt henne for ekstrem, seksuell vold.

– Han fikk en straff som er to år mildere enn det aktor ba om. Beslutningen begrunnes i en konkret vurdering av muligheten for å oppnå et bedre resultat ved en ankebehandling, sier Storrvik.

Aktor ba om en straff på tolv års forvaring, med en minstetid på åtte år.

Forvaringsstraffen er tidsubestemt, og innebærer at domfelte teoretisk sett kan bli sittende inne resten av livet. Minstetiden angir hvor lenge han må sone før han kan søke om prøveløslatelse.

Bakgrunn: Tidligere kampsportmester dømt til forvaring for konemishandling

Erkjente vold

Den tidligere kampsportmesteren i sin vektklasse erkjente straffskyld for voldspostene i den omfattende tiltalen, men hevdet i retten at den seksuelle aktiviteten var frivillig.

Retten kom imidlertid til at det tingrettsdommer Halvard Hauge flere ganger karakteriserte som «ekstrem sex», i realiteten var voldtekter, fordi fornærmedes samtykke skyldtes hennes frykt for voldelige represalier hvis hun sa nei.

– I en dom vil det alltid være enkeltheter man er uenig i, og som man vil ha prøvet for retten på nytt, men det viktigste for oss har vært muligheten for å oppnå et bedre resultat, sier Storrvik.

Les også: Tidligere kampsportmester dømt til forvaring for konemishandling

Aktor anker ikke

Allerede da dommen var avsagt onsdag for to uker siden, fastslo statsadvokat Cecilie Schløsser Møller overfor NTB at den ikke ville bli anket. Hun fikk medhold på så å si alle punkter i tiltalen, og i påstanden om at 42-åringen måtte dømmes til forvaring.

De rettspsykiatrisk sakkyndige diagnostiserte ham med dyssosial personlighetsforstyrrelse, en lidelse vi ofte forbinder med psykopati, og mente han også hadde sadistiske tendenser.

– Dette er en svært farlig mann. Kvinner må beskyttes mot ham i fremtiden, sa statsadvokat Møller da dommen var avsagt.

Straffesaken gikk i sin helhet for lukkede dører, dels av hensyn til fornærmedes privatliv og dels fordi det ikke ville være mulig å få vitner til å stille i retten hvis presse og publikum fikk være til stede.

Personvernpolicy