Meny

Rettssaken etter Bjørkelangen-ulykken utsatt på ubestemt tid

Rettssaken mot mannen i 40-årene som kjørte på Tiril Alette Huser Bølge og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark på fylkesvei 229 i Aurskog-Høland er utsatt. Årsaken er at en av de rettsoppnevnte sakkyndige er erklært inhabil. Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten må oppnevne ny sakkyndig etter at en kollisjonsekspert er erklært inhabil. Rettssaken er nå utsatt på ubestemt tid.

10. februar skulle rettssaken etter ulykken hvor Tiril Alette Huser Bølge (11) og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) mistet livet ha startet i Nedre Romerike tingrett.

Nå er saken utsatt på ubestemt tid, melder VG.

Personlige forhold

Ifølge avisen er årsaken at en av de rettsoppnevnte sakkyndige, som er kollisjonsekspert, er erklært inhabil i saken mot mannen i 40-årene som kjørte bilen som kolliderte med sulkyen jentene satt i.

– Det medfører riktighet. Det er reist inhabilitetsinnsigelser mot den rettsoppnevnte sakkyndige i saken, og bakgrunnen for det er visse personlige forhold mellom den sakkyndige og en av bistandsadvokatene, sier politiadvokat Kåre Kalvå i Romerike politidistrikt, som er aktor i saken, til VG.

Det var 11. januar i fjor de to jentene var ute på tur med hest og sulky på fylkesvei 229 i Aurskog-Høland da de ble påkjørt bakfra.

Jentene ble fraktet til Ullevål sykehus, og døde dagen etter.

Les også:  Minnefond opprettet etter Bjørkelangen-ulykken

Må utarbeides ny rapport

Mannen som kjørte bilen er tiltalt for uaktsomt bildrap.

– Saken er utsatt. Det er trist og uheldig fordi dette kunne ha vært avklart langt tidligre, hvis de involverte bare hadde snakket om det, sier den tiltaltes forsvarer Gunhild Lærum til VG.

Ifølge tingrettsdommer Anja Bech må en ny sakkyndig nå oppnevnes.

– Det må begjæres oppnevnelse av en ny sakkyndig, og denne må utarbeide en egen sakkyndigrapport før ny rettssak berammes, sier hun til Romerikes Blad.

Populært