Meny

John Olav Nilsen tiltalt for vold

Den Spellemannspris-belønte artisten John Olav Nilsen møter i Bergen tingrett torsdag, tiltalt for vold, tyveri og bruk av narkotika. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kjente norske musikeren og anerkjente låtskriveren John Olav Nilsen møtte torsdag i Bergen tingrett tiltalt for vold under særdeles skjerpende omstendigheter, tyveri og bruk av narkotika. Aktor krever 90 dagers fengselsstraff.

Den Spellemannspris-belønte artisten møter i Bergen tingrett torsdag. 32-åringen erkjenner ikke straffskyld, skriver VG.no.

SISTE: Aktor Kristin Harstad sa i sin avslutningsprosedyre torsdag i 15-tiden at hun ønsker at Nilsen og den medtiltalte kameraten må sone i fengsel i 90 dager.

Det var natt til 2. september 2013 at den kjente bergensmusikeren og en kamerat gikk løs på en tredjeperson inne på en Deli de Luca-kiosk i sentrum av Bergen.

Politiet har sikret seg overvåkningsvideo som viser slagsmålet.

Johan Olav Nilsens advokat, Linda Ellefsen Eide, opplyser til Dagbladet at musikeren ikke erkjenner straffskyld, og at han selv mener at han handlet i nødverge.

– Han stiller seg uforstående til hele tiltalen. Han mener selv at han handlet i nødverge, og at hans isolerte handlingsmønster denne kvelden var uproblematisk, sier Ellefsen Eide.

Populært