Meny

Jensen nekter å la seg avhøre av frykt for lekkasjer

Den siktede polititoppen Eirik Jensens forsvarer Jens Ove Hagen etter et fengslingsmøte i april i fjor. Jensen ble senere løslatt, men nekter fortsatt å la seg avhøre av frykt for lekkasjer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den korrupsjons- og narkotikasiktede polititoppen Eirik Jensen nekter fortsatt å la seg avhøre av politiet til tross for at han har fått innsyn i anklagene mot ham.

– Det er for vår del tilstrekkelig å vise til de omfattende lekkasjene i saken helt fra starten og inntil ganske nylig, til og med fra dokumenter som har vært stemplet som strengt konfidensielle, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

Hagen forteller at Jensen nå har fått tilgang til alle dokumentene i saken, bortsett fra en del dokumenter som gjelder Gjermund Cappelens narkotikasak, som er tatt inn i Jensens sak.

Les også: Nekter å la seg avhøre

Eirik Jensen ble pågrepet 24. februar i fjor, siktet for grov korrupsjon. Jensen har siden vært etterforsket av Spesialenheten for politisaker. I oktober ble han også siktet for medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Han ble løslatt fra varetekt i juni i fjor.

Gjermund Cappelen er den antatte hovedmannen i en hasjliga i Bærum som politiet avslørte i fjor. Cappelen har i avhør hevdet at Jensen bisto med opplysninger og hjelp som gjorde det mulig for ham å smugle inn store mengder hasj til landet, noe Jensen har nektet for.

Les også: Politiet fant syv år gamle tekstmeldinger fra Eirik Jensen

– Vi tar til etterretning at han fortsatt ikke vil forklare seg. En siktet har ingen forklaringsplikt til Spesialenheten, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten til avisen.

Øyen sier de jobber med å kartlegge de faktiske forholdene så snart som mulig, uavhengig av den siktede politimannens forklaring.

Det gjenstår fortsatt noe arbeid før etterforskningen anses som sluttført, sier hun.

Populært