Piloten hylles for å ha ført ulykkesflyet i elven

Piloten i ulykkesflyet som styrtet i den taiwanske hovedstaden Taipei onsdag, hylles for å ha hindret flyet fra å treffe bygninger da det gikk ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av redningsmannskaper i båter, dykkere og soldater gjennomsøker torsdag den iskalde elven der flyet styrtet for å finne tolv personer som fortsatt er savnet.

I alt er 31 funnet omkommet, blant dem flygeren og annenflygeren. 15 personer er innlagt på sykehus, blant dem sjåføren og passasjeren i en drosje som ble truffet av flyet før det havnet i elva.

– Tapper handling

Flygeren blir torsdag hyllet for å ha greid å styre flyet bort fra befolkede områder og ned i elven.

– Basert på flyets bane ser det ut til at han har forøkt å unngå hindringer, sier flyanalytiker Daniel Tsang i Hongkong til nyhetsbyrået AFP.

– Han ser ut til å ha gjort unnamanøveren bevisst for å unngå unødvendige ofre. Det er en svært tapper handling, sier han.

Les også: Over 30 funnet omkommet etter flystyrt på Taiwan

Også i sosiale medier blir piloten rost for heltemodig innsats.

– Han styrte flyet bort fra blokkene. Han er en helt, sier skuespilleren Gin Oy på sin hjemmeside.

Like før ulykken varslet piloten flyplasstårnet om at en av flyets motorer hadde sviktet.

– Mayday, mayday. Engine flameout, sa piloten over sambandet.

Andre fly undersøkes

Det var 53 passasjerer og et mannskap på fem om bord da det knapt ett år gamle flyet fra TransAsia Airways styrtet. Flyet var av typen ATR 72-600.

Torsdag varslet taiwanske luftfartsmyndigheter at i alt 22 ATR-fly fra to taiwanske selskaper er satt på bakken og skal undersøkes.

TransAsia Airways er Taiwans tredje største flyselskap. I juli i fjor omkom 48 mennesker da et annet innenlandsfly fra selskapet styrtet inn i en bygning på øya Penghu på Taiwan.

Personvernpolicy