Meny

Kvinne slipper å betale 52.000 kroner for fødsel

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den etiopiske kvinnen som fikk en regning på 52.000 kroner etter å ha født på sykehuset i Levanger, slipper å betale.

– Det har kommet nye opplysninger i saken som tilsier at vi trekker regninga, sier kvalitetssjef Tor Ivar Stamnes i Helse Nord-Trøndelag til NRK onsdag.

Aftenposten skrev torsdag forrige uke om papirløse Tegist Regasa som har fått regninger på til sammen 52.000 kroner etter et keisersnitt ved sykehuset i Levanger. Regasa fødte en sønn i november 2014, men fikk avslag på sin asylsøknad tidligere på høsten.

– Dagens hovedregel er at alle som oppholder seg i Norge, har rett til øyeblikkelig helsehjelp, men at de som er uten lovlig opphold i Norge, skal betale helsetjenestene selv, såframt de har betalingsevne. Har de ikke det, så skal sykehuset betale regningen, sa Bent Høie under Stortingets muntlige spørretime onsdag.
Populært