Meny

Seksbarnsmor funnet drept på Askøy

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ektemannen meldte seg og har erkjent drapet.

En seksbarnsmor ble i dag funnet drept på Askøy utenfor Bergen. Ektemannen meldte seg selv og har erkjent drapet.

– Vi vet ikke om barna var hjemme da dette skjedde. Vi kan ikke si noe om motivet for drapet siden den siktede ikke har forklart seg, sa lensmann Helge Stave i Sotra og Askøy lensmannsdistrikt på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Meldte seg i Bergen fengsel

Familien er norske statsborgere, av somalisk opprinnelse. Siktede er 41 år og den drepte kvinnen er 38 år gammel. Ekteparet har seks barn sammen. De er mellom ett og 18 år gamle og ivaretas nå av barnevernet.

– En mann møtte opp på fengselet i Bergen og fortalte at han hadde tatt livet av sin kone. Han fortalte hvor det skulle skjedd. På en adresse fant politiet en kvionne som viste seg å være død, sier lensmann i Askøy, Helge Stave, skriver Dagbladet.

Det kom fram på en pressekonferanse på Askøy lensmannskontor i ettermiddag. Mannen er siktet for forsettlig drap, og vil ifølge politiet få mulighet til å forklare seg i løpet av kvelden.

Besøksforbud i 2009

Ifølge VG ble mannen ilagt et besøksforbud mot kona i 2009. De to skal ha bodd fra hverandre en periode, men i 2012 flyttet mannen tilbake til kona.

Avisens kilder opplyser at politiet har tatt beslag i en kniv de tror er drapsvåpenet.

Mannen skal ha kommet til Norge og søkt asyl i 2004, mens kona flyttet etter to år senere.

Pågrepet i Bergen

Politiet har sperret av huset og kriminalteknikere skal undersøke åstedet.

Politiet ble varslet om drapet klokka 13.16 av personer som hadde vært i kontakt med den pågrepne mannen. Han hadde bedt dem ta kontakt med politiet. Han ble pågrepet klokka 13.30 onsdag ettermiddag. Det var ingen til stede på åstedet da politiet kom fram omtrent ti minutter senere.

Kvinnen ble funnet død i sitt eget hjem.

– En mann i 40-årene er pågrepet og har erkjent forholdet. Vi kan si at dette er en familierelatert sak. Åstedet er sperret av, og vi jobber med å skjerme barn som er berørt. Ingenting tyder på at barna var der da det skjedde, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt til NTB.

– Det var en udramatisk pågripelse. Den skjedde i Bergen kommune, men ikke i sentrum, forteller Steimler.

Det skal ikke være noe som tilsier at det har vært flere personer involvert.

Ordfører Siv Høgtun (H) sier til Bergens Tidende at kommunen jobber på spreng med å få oversikt.

- Flere av barna går på skole og i barnehage her. Vi har koblet på vårt kriseteam som skal bistå de involverte, og akkurat nå jobber vi med å få oversikten over situasjonen, sier hun.

Populært