Meny

Politiet tror de vet hvem som drepte Emil (6)

Seks år gamle Emil Rittbo ble skutt og drept av en bankraner på flukt niende desember 1993. Gjerningsmannen er fortsatt ikke tatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skutt av bankranere i 1993.

Det er 21 år siden seks år gamle Emil Rittbo ble skutt og drept av bankranere på flukt i Skåne. Seksåringen ble skutt da faren fulgte etter ranerne i den svenske byen Hörby niende desember 1993.

Da de skulle flykte, etter å ha ranet to banker, rygget ranerne inn i bilen til Emils far.

Da Emils far kjørte etter ransbilen, med sønnen i bilen, stoppet ranerne og en av dem gikk ut av bilen og skjøt mot Rittbos bil. Seksåringen ble truffet i hodet og døde umiddelbart, skriver Aftonbladet.

Siden den gang har drapet stått på listen over uoppklarte drap, men dette kan endre seg nå, skriver Expressen.

Kriminalkommisær Börje Sjöholm leder politiet i Sør-Sveriges gruppe for uoppklarte saker, og han sier at de nå er iferd med å sirkle inn en mulig gjerningsmann.

Jobbet i stillhet

Sjöholm og hans etterforskere har i stillhet jobbet med drapet lenge, ifølge Expressen.

– Vi har stilt inn etterforskningen mot et par spesifikke personer som vi mener er veldig interessante. I dag har vi kommet så langt at vi mener vi har et bra bilde av hendelsesforløpet, sier Sjöholm.

Politiet oppfordrer de som vet noe om drapet til å ta kontakt. Gjerningspersonene vil ikke bli straffet for ranet, ifølge politiet.

– Om det er slik at man har vært med på ranene, men ikke på skytingen så kan man fortelle det man vet uten å risikere straff, sier Sjöholm til Aftonbladet.

Ny teknikk

Politiet har benyttet seg av en ny teknikk i tillegg til å ha gjennomført flere avhør, men Sjöholm holder fortsatt kortene tett til brystet av taktiske årsaker.

– Vi jobber med saken, vi jobber intensivt og vi har et godt bilde av det som har skjedd. Vi jobber ikke bare i Skåne, men på flere steder i landet.

I de 21 årene som har gått etter drapet har det kommet flere tips til politiet.

– Tilogmed de kriminelle syntes dette var over grensen. Vi tror også det fins mennesker som har dårlig samvittighet på grunn av dette og som faktisk skulle kunne fortelle om det, sier Sjöholm til Aftonbladet.

Populært