Meny

Over 30 funnet omkommet etter flystyrt på Taiwan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare ti minutter etter avgang styrtet et taiwansk passasjerfly i hovedstaden Taipei. En dramatisk video viser hvordan flyet traff en drosje før det sneiet en bro og havnet i elven.

Det var 53 passasjerer og et mannskap på fem om bord da det knapt ett år gamle flyet fra TransAsia Airways styrtet.

Onsdag kveld var 31 personer funnet omkommet, mens tolv fortsatt var savnet. 15 personer er innlagt på sykehus, blant dem sjåføren og passasjeren i drosjen som ble truffet av flyet.

Flyselskapets toppsjef Peter Chen opplyser at 31 kinesiske turister og 22 taiwanere var om bord i flyet, som var på vei fra flyplassen Songshan til øya Kinmen.

Chen kom onsdag med en beklagelse på direktesendt fjernsyn, samtidig som han takket redningsarbeidere som har jobbet under høyt tidspress i et forsøk på å berge overlevende ut av flyvraket, som ligger delvis under vann.

– Motorsvikt

Like før ulykken varslet piloten flyplasstårnet om at en av flyets motorer hadde sviktet.

– Mayday, mayday. Engine flameout, sa piloten over sambandet, ifølge The New York Times.

«Engine flameout» viser til motorsvikt som følge av at flammen i motorens forbrenningskammer slukner.

De såkalte svarte boksene er funnet, ifølge TV-kanalen Channel NewsAsia.

En bil som tilfeldigvis kjørte på motorveien Huandong da flyet styrtet, var utstyrt med et kamera på dashbordet. Videoen viser de dramatiske sekundene da flyets venstre vinge traff en drosje og sneiet motorveibroen, før flyet styrtet ned i elven like ved. Flyvingen kuttet fronten av drosjen.

Ulykke i sommer

TransAsia Airways er Taiwans tredje største flyselskap. I juli i fjor omkom 48 mennesker da et annet innenlandsfly fra selskapet styrtet inn i en bygning på øya Penghu på Taiwan.

Flyet som styrtet onsdag, var av typen ATR 72-600, en ny modell som ble levert til selskapet i fjor. Flyet var gjennom en sikkerhetskontroll 26. januar, ifølge taiwanske luftfartsmyndigheter.

Flyet har 72 seter og brukes hovedsakelig til flygninger fra Taipei til mindre byer i Taiwan. Produsenten ATR er et samarbeid mellom franske Airbus og italienske Alenia Aermacchi.

Se video av den dramatiske krasjen under:

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært