Meny

Solvik-Olsen: – Det skal ikke stå på penger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) lover at det ikke skal stå på penger for å få trafikken i gang igjen på E18 gjennom Vestfold etter at et jordskred ødela Skjeggestadbrua mandag.

Under en befaring på stedet tirsdag ettermiddag lovet samferdselsministeren at veistrekningen skal åpnes så raskt som overhodet mulig etter brukollapsen.

– Det skal ikke stå på penger for å få fikset dette. Det er en viktig transportåre, så vi vil ordne dette så fort som mulig, lover samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

I tillegg til penger, lover han at de lokale trafikkproblemene skal ordnes så raskt som overhodet mulig.

– Hvis det ikke er skader på nordgående løp på brua, vil den raskt kunne tas i bruk som omkjøringsvei, sier Solvik-Olsen.

Får fullmakter

– Vi må også sikre at Vegvesenet har fullmakter og muligheter til å utbedre veien så fort som mulig, sier samferdselsministeren.

Tirsdag fikk statsråden selv se hvilke krefter som har vært i sving da fundamentet under motorveibrua sviktet.

– Jeg er først og fremst veldig glad for at ikke menneskeliv gikk tapt eller at noen ble skadd. Dette er også en påminnelse om naturkreftene rundt oss, som har forskjøvet et brulegeme og gitt en knekk i brua, sier Solvik-Olsen til NTB.

Omkjøringsveier

Han deler bekymringen som en del av lokalbefolkningen har for den økte trafikken, blant annet gjennom Holmestrand sentrum.

– Det er viktig at vi får åpnet veien så fort som mulig, og mens det skjer er det viktig å få så gode omkjøringsveier som mulig, slik at trafikken kommer fram, men ikke minst slik at de som bor i området, får minst mulig belastning, forteller statsråden.

Vegvesenet er i gang med å kartlegge bruer av den typen som er ødelagt ved Holmestrand, omtrent 80 stykker totalt her i landet.

– Med den lærdommen vi får her, må vi se på om det er grunnlag for å sette i gang ytterligere stabiliseringstiltak rundt lignende bruer, sier Ketil Solvik-Olsen.
Populært