Meny

Elskeren til drapstiltalt kvinne vitnet i Tranby-saken

Asheims kone (53) er tiltalt for forsettlig drap på ektemannen den 27. mars for snart to år siden. Tirsdag vitnet hennes elsker i rettssaken som pågår i Drammen tingrett. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Gunnar Asheim (57), som ble funnet død på Tranby i 2013, ba flere ganger konas elsker om å avslutte forholdet til henne. Det fortalte elskeren da han vitnet i retten tirsdag.

Asheims kone (53) er tiltalt for overlagt drap på ektemannen 27. mars for snart to år siden. Tirsdag vitnet hennes elsker i rettssaken som pågår i Drammen tingrett.

De to møttes i 2009 og innledet et kjæresteforhold. Asheim fikk vite om dette og ringte flere ganger til mannen, melder NRK.

– Han ba meg om å gjøre det slutt med henne. Noen ganger var han høflig, andre ganger var han mer opprørt. Jeg fikk et godt inntrykk av ham, forteller mannen, ifølge kringkasteren.

Forholdet ble imidlertid ikke avsluttet.

Les også: Tranby-saken: - Han ville straffe meg

Rolig

Mannen sa i retten at han ikke kjenner igjen beskrivelsene av den tiltalte kvinnen i avisene.

– Jeg har sjelden opplevd henne sint. Hun er egentlig ganske rolig. Hun er intelligent, hjertevarm og har en omtanke for andre, sa mannen.

Han snakket sist med den drapstiltalte samme dag som Asheim ble funnet død i en utbrent bil i et skogholt på Tranby i Lier kommune i Buskerud. Senere fikk han vite at Asheim var død, og at den nå 53 år gamle kvinnen var drapssiktet.

– Det var så virkelighetsfjernt at jeg ikke kunne tro det, sier mannen.

Les også: Tranby-saken: Nektet drap, men innrømmet delvis skyld

Kaffekvern viktig bevis

Tre dager før Asheim ble funnet kjøpte kona en kaffekvern som nå er et av politiets viktigste bevis i rettssaken, skriver Drammens Tidende.

Under ransakingen i boligen fant politiet rester etter medikamenter kaffekvernen. Slike rester ble også funnet i blodet til Asheim. Politiet mener kona lurte beroligende eller søvnfremkallende midler i ektemannen før hun helte diesel over bilen hans og tente på.

Den tiltalte forklarte imidlertid i retten at hun hadde pakket ut kaffekvernen, men at hun ikke har brukt den eller hørt noen andre bruke den.

– Jeg synes det er rart at mine fingeravtrykk ikke er funnet på den, siden det var jeg som pakket den ut, sa hun, ifølge avisen.

Kona nekter for å ha noe med Asheims dødsfall å gjøre.
Populært