Meny

Strauss-Kahn: – Jeg har aldri vært på Carlton

Dominique Strauss-Kahn mistet både jobben som sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) og sjansen til å bli Frankrikes president på grunn av sexskandaler. Foto: Gonzalo Fuentes (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prostituerte «Jade» forklarte seg mandag for retten i Carlton-saken, der tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn er tiltalt for hallikvirksomhet.

Til sammen 14 personer er tiltalt i saken om prostitusjonsringen som blant annet skal ha bestått av frimurere, politifolk, bordelleiere og den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF).

Strauss-Kahn skal ikke tilbake i rettssalen før han skal avgi forklaring neste uke, og vitner har ikke lov til å nevne personer som ikke er til stede i salen. «Jade» nevnte imidlertid en «offentlig person» hun hadde møtt igjennom nettverket.

– Ingen orgie

«Jade» sier hun var ansatt av den belgiske bordelleieren Dominique Alderweireld, også kjent som «Halliken Dodo». I retten forklarte hun at Alderweireld og PR-sjefen ved Hotel Carlton, Rene Kojfer, organiserte «eksklusive» treff med prostituerte, champagne og buffé i en leilighet i Lille.

Da dommeren spurte henne hva hun fikk betalt for i forbindelse med møtene, svarte hun: «Jeg var ikke der for å vaske».

– Dette var seksuelle møter, der hver person hadde en partner. Det var ikke noen orgie der alle var med på en gang. Hver mann valgte seg sin partner, fortalte «Jade».

Les også: Strauss-Kahn i retten etter sexfester

I politiavhør har hun beskrevet andre møter, der Strauss-Kahn skal ha vært til stede, og sagt at det var ville tilstander med en haug madrasser på gulvet.

– Aldri vært på Carlton

Mandag forklarte Strauss-Kahn at han aldri har vært på Hotel Carlton, som er ett av stedene der påtalemyndigheten mener prostitusjonsringens lyssky virksomhet fant sted. Samtidig nektet han for å kjenne sine medtiltalte Kojfer og Alderweireld.

– I dag er første gang jeg ser dem, sa Strauss-Kahn.

Prostitusjon er lovlig i Frankrike, og spørsmålet retten skal ta stilling til er om de tiltalte har skaffet prostituerte til andre. For å bli kjent skyldig i organisert hallikvirksomhet må man ha organisert, oppfordret til eller tjent på prostitusjonen.

Utspørringen tirsdag dreide seg derfor mye om hvem som betalte hvem, og hvem som ga ordre. «Jade» forklarte at hun ble betalt av både «Dodo» og hotelltoppen Kojfer – dog ofte mindre enn avtalt.

Strauss-Kahn har innrømmet at han er «vellystig» og at han har deltatt på en rekke sexfester, men hevder at han ikke visste at kvinnene på festene var prostituerte.

Kunne blitt president

Rettssaken er den siste i rekken av saker som har gitt offentligheten innsyn i Strauss-Kahns privatliv.

I 2003 ble han anklaget for et voldtektsforsøk, men saken ble henlagt av fransk politi. I 2008 ble han tatt med buksene nede sammen med en ungarsk IMF-økonom.

Men det var først i 2011 at Strauss-Kahn for alvor ble brakt i vanry, da en stuepike på et hotell i New York anklaget ham for seksuelle overgrep. Saken førte til at Strauss-Kahn måtte gå av som IMF-sjef, og at det aldri ble noe av hans planlagte kandidatur til det franske presidentvalget i 2012. Til slutt inngikk partene forlik i saken.
Populært