Meny

Regjeringen får strykkarakter i Krekar-saken

Regjeringen får strykkarakter i Krekar-saken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av fire mener regjeringen har håndtert Krekar-saken dårlig. Det viser en fersk undersøkelse TNS Gallup har gjennomført for TV 2. – Jeg skjønner at folk er frustrert over at vi ikke får sendt ham ut, sier justisministeren.

76,5 prosent av de spurte, med en mening, synes regjeringens håndtering av Krekar-saken har vært svært dårlig eller ganske dårlig. Bare 23,5 prosent mener saken har vært håndtert på en svært god eller ganske god måte, melder TV 2.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) mener dette er et uttrykk for at Krekar-saken engasjerer.

Les også: – Krekar skuffet over avgjørelsen

– Jeg skjønner at folk er frustrert over at vi ikke får sendt ut både mulla Krekar og andre i samme situasjon. Samtidig må vi erkjenne at det er krevende å få det til innenfor rammene som menneskerettighetene og Grunnloven setter, og det må regjeringen forholde seg til, sier Anundsen.

Håndteringsspørsmålet deler Fremskrittspartiets egne velgere. Halvparten mener Krekar-saken har vært svært dårlig eller ganske dårlig håndtert.

Justisministeren sier at det aldri er hyggelig med dårlige karakterer.

Les også: PST foreslo ikke Kyrksæterøra

– Jeg skulle ønske at vi kunne sendt ut mulla Krekar og andre raskere, men når vi ikke har det på plass, må vi gjennomføre det tiltaket som er det nest beste, nemlig å pålegge bestemt oppholdssted, sier Anundsen.

Populært