Meny

PST foreslo ikke Kyrksæterøra

PST-sjef Benedicte Bjørnland mener det er viktig at mulla Krekar plasseres på et sted der det ikke er gryende ekstremistisk miljø i nærheten. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste hadde noen innspill til plasseringen av mulla Krekar, men sto ikke bak det konkrete forslaget om Kyrksæterøra.

Det sier PST-sjef Benedicte Bjørnland til NTB. Hun er tilfreds med at tingretten har kommet til at det var rettslig grunnlag for politiets beslutning om tvangsplassering av mullaen.

– Vi har jo anført at han utgjør en risiko knyttet til grunnleggende nasjonale interesser, sier hun.

Bjørnland mener det vil kunne gjøre radikaliseringsarbeidet lettere hvis Krekar befinner seg på østlandsområdet.

– Vi har angitt noen kriterier for hvor han bør plasseres, men vi har ikke foreslått eksplisitt Kyrksæterøra, sier hun.

Les også: – Krekar skuffet over avgjørelsen

– Vi har sagt at det ikke bør være veldig sentralt, det må være robust politidekning, han må ikke kunne utøve uheldig virksomhet, det bør ikke være et gryende ekstremistisk miljø i en eller annen retning der han kommer, sier hun.

Krekars advokat Brynjar Meling og flere kritikere har pekt på at det ikke har noen betydning hvor Krekar befinner seg fordi han kan fortsette sin virksomhet på Internett.

– Det er et poeng det, men vi tenker like fullt at det å ha fysiske møter og samlinger for et radikalisert miljø, blir vanskeligere for ham nå, sier Bjørnland.

Populært