Meny

EU-parlamentet evakuert

Belgisk politi holder vakt mens en bil blir fjernet i nærheten av EU-parlamentet mandag. Det ble funnet våpen i bilen til en mann som tidligere samme dag ble pågrepet i området. Foto: François Lenoir (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-parlamentet i Brussel ble evakuert i noen timer mandag etter at en mann ble pågrepet med et våpen i bilen.

En slovakisk mann i kamuflasjeklær ble pågrepet i nærheten av EU-parlamentet, melder nyhetsbyrået Reuters. Politiet fant både et våpen og en motorsag i bilen hans, og aksjonen førte til evakuering av flere kontorer i parlamentsbygningen i EU-hovedstaden.

Mannen fortalte politiet at han ville møte presidenten i Parlamentet, opplyser belgisk påtalemyndighet til Reuters.

– Fire administrasjonsbygninger og Parlamentets besøkssenter ble evakuert av sikkerhetsmessige grunner mens en mistenkelig bil ble undersøkt, skrev EU-parlamentets pressetjeneste i en uttalelse mandag ettermiddag.

– Bilen ble identifisert etter at noen som oppførte seg mistenkelig i nærheten av EU-parlamentet, ble pågrepet.

Brussel er i høy beredskap som følge av en stor antiterroraksjon i januar, og EU-bygningene blir bevoktet av væpnede soldater.

Populært