Meny

Ikke regelbrudd i bitter Høyre-nominasjon

Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort har både for åpen mikrofon og i et harmdirrende leserinnlegg angrepet Aspaker for å være på kant med Høyre-etikken. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiorganisasjonen vil ikke gripe inn i den bitre nominasjonsstriden i Tromsø og Troms Høyre. Men generalsekretær Lars Arne Ryssdal ber partene snakke sammen.

– Det vil ikke komme noen reaksjoner fra sentralt hold. Høyres lover og regler er fulgt, sier Ryssdal til iTromsø etter nok en helg med krangel og høylytte beskyldninger på nominasjonsmøter i nord.

Snakk med hverandre

Han oppfordrer fiskeriminister Elisabeth Aspaker og avtroppende Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort om å snakke sammen og bli venner igjen.

– I vårt parti skal man ta vare på hverandre og snakke med hverandre, ikke om hverandre, sier Ryssdal.

Les også: Høyre mister en firedel av oppslutningen i Tromsø

Etikk-brudd

Aspaker tok lørdag et kraftig oppgjør med prosessen som førte til at Hjort trakk seg som ordførerkandidat i et mislykket forsøk på å bane vei for finansbyråd Anne Berit Figenschau som byrådskandidat i Tromsø.

– Jeg har ingen forståelse for hvordan det vi har av etiske retningslinjer og uformelle spilleregler i Høyre så eklatant blir brutt, tordnet Aspaker på talerstolen før Figenschau ble vraket som nestleder i fylkespartiet.

Les også: Tromsø-ordfører trekker seg fra valgliste

Tromsø-ordføreren har både for åpen mikrofon og i et harmdirrende leserinnlegg angrepet Aspaker for å være på kant med Høyre-etikken.

– De karakteristikkene Elisabeth Aspaker gir fra talerstolen passer bedre på henne selv enn på noen andre, uttalte Hjort til NRK søndag.
Populært