Meny

– Korean Air-sjefs datter behandlet besetningen som slaver

Cho Hyun-ah er tiltalt blant annet for å ha brutt sørkoreanske luftfartslover. Foto: AP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kabinsjef i Korean Air sier at datteren til selskapets toppsjef behandlet kabinpersonalet som «føydale slaver» under den såkalte «nøtteraseri-episoden» i New York i fjor.

Cho Hyun-ah, som også kaller seg Heather Cho og som inntil episoden fant sted selv hadde en ledende stilling i selskapet, gikk ifølge vitner fra konseptene da hun på første klasse ble servert nøtter uten å ha bedt om det, og i pose i stedet for på en tallerken.

Flyet takset mot rullebanen på John F. Kennedy-flyplassen da episoden skjedde, og maskinen måtte snu og returnere til gaten på grunn av hendelsen. Cho krevde at sjefspurseren måtte forlate flyet før det kunne ta av.

Cho står nå for retten blant annet tiltalt for å ha brutt sørkoreanske luftfartslover.

Les også: Tar nøtteepisoden i Korean Air til retten

I retten i den sørkoreanske hovedstaden Seoul mandag sa kabinsjef Park Chang-jin at Cho «var som et uhyre som hadde funnet sitt bytte. Hun bet sammen tennene og ble stadig mer uforskammet. Hun ville ikke høre på hva jeg hadde å si», forklarte han.

Cho er i tillegg tiltalt for å ha sammensverget med andre topper i Korean Air for å tvinge besetningsmedlemmene på flygningen til å avgi falsk forklaring om hendelsen, som skjedde 5. desember i fjor.

Cho gikk offentlig ut og beklaget det som kalles «nøtteskandalen». Se video:

Populært