Meny

Alvorlig og uavklart for mann som havnet i vannet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 60-åra er fløyet til sykehuset i Tromsø med ambulansehelikopter etter at han falt i vannet ved Finnevika i Gratangen.

– Tilstanden er alvorlig og uavklart, sier pressevakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) til NTB.

Mannen falt ut av en liten båt og havnet i vannet søndag ettermiddag. Det er uklart hvor lenge han lå i vannet.

– Ulykken skjedde i forbindelse med tøying av en større båt. Mannen skulle ut i en mindre båt for å komme seg til land, før han falt i vannet. En annen mann hoppet uti og fikk reddet ham i land, sier operasjonsleder Robin Moe i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Det ble startet livredning på stedet, før to andre mennesker kom til for å hjelpe. Etter hvert ankom ambulansepersonell og tok over livredningen.

Et ambulansehelikopter fra Tromsø var tidlig på stedet, men ventet lenge på at helsepersonell skulle få mannen stabil. Da helikopteret lettet rundt klokken 19, pustet mannen, men utover det visste ikke politiet noe om tilstanden hans.

Gratangen kommune har samlet kriseteamet, hvor politiet nå er for å informere om situasjonen. Mannens pårørende er varslet. Politiet fikk melding om ulykken like før klokka 17.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært