Meny

Solvik-Olsen: – Ingen vil forlate skuta i stormen

Per Sandberg vil fortsette som Frps første nestleder. Valget skjer i mai. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen ønsker å fortsette som nestledere i Fremskrittspartiet. – Partiet står samlet, konstaterer Solvik-Olsen.

– Det er ingen som er noen grunn til å forlate skipet, selv om det stormer akkurat nå. Tvert imot er det vel noe som knytter oss sterkere sammen, sier han til NTB om at både nestlederne og de tre andre sentralstyremedlemmene som er på valg i år, ønsker å fortsette.

Det gjelder arbeids- og sosialminister Robert Eriksson, landbruksminister Sylvi Listhaug og Helge A. Njåstad. Valg av sentralstyre skal skje på partiets landsmøte 1.– 3. mai.

Les også: Sandberg delte lenke til nasjonalsinnet nettsted

– Urimelig kritikk

– Vi opplever at det kommer mye urimelig kritikk, og vi har lyst til å være med å vise hva partiet står for, utdyper andre nestleder Solvik-Olsen overfor NTB.

Han er også samferdselsminister.

De mange ønskene om gjenvalg tyder på at troen på partiet og prosjektet er stort, mener han.

Veteranen Sandberg har vært første nestleder siden 2006, men ga etter valget 2013 tydelig uttrykk for at livet i partiet har vært tøft. Men han vil altså å være med videre.

– I regjering skal vi legge fram nye budsjetter med skatte- og avgiftslettelser til folk flest og vi skal både få på plass en fornuftig politi- og kommunereform. Jeg er med andre ord klar for å stå på videre i arbeidet partiet gjør for å skape en enklere hverdag for folk flest, sier Sandberg, ifølge partiets nettsider.

Les også: Sandberg: – Krekar bør til Trandum

Nytt blod?

Solvik-Olsen sier likevel at han ikke blir overrasket dersom det dukker opp motkandidater mot ham eller andre sentralstyremedlemmer, men understreker at han ikke vil anse dette som en mistillit.

– Det er attraktivt å sitte i sentralstyret i Frp. Det er et regjeringsparti med betydelig innflytelse, og vi tar sikte på å gjøre et godt lokalvalg, sier han.

– Det er sunt for et parti å få nytt blod inn i ledelsen. Landsmøtet må gjøre sitt valg om hvem som er best egnet.

Populært