Meny

Boko Haram med nytt angrep på millionby

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørere fra Boko Haram angrep søndag på ny den strategisk viktige storbyen Maiduguri nordøst i Nigeria.

Angrepet startet i 3-tiden natt til søndag med kraftige eksplosjoner og skudd, ifølge fire vitner som nyhetsbyrået AFP har snakket med.

Opprørerne angrep byen fra sør og ble møtt av soldater fra den nigerianske hæren, sier de. Kampene pågår nå i Mulai, tre kilometer sør for byen.

– Folk frykter for hva som vil skje dersom Boko Haram beseirer sikkerhetsstyrkene, sier Adam Krenuwa, en av innbyggerne i Maiduguri.

Valg om to uker

En annen innbygger, Fannami Dalwaye, sier store folkemengder har flyktet fra Mulai og inn i byen, mens medlemmer av borgerverngrupper har reist den andre veien for å støtte regjeringssoldatene.

– Noen av oss har dratt til moskeene for å be. Vi venter på nyheter om det som skjer, sier han til AFP.

Nigeria holder etter planen presidentvalg 14. februar. Flere eksperter har stilt spørsmål ved hvordan valget skal kunne avholdes så lenge Boko Haram kontrollerer deler av landet.

Valgmyndighetene mener det vil være umulig å gjennomføre valget i store områder nordøst i landet.

Strategisk viktig

Ekstremistgruppen angrep byen for første gang for én uke siden, men angrepet ble slått tilbake av den nigerianske hæren.

Maiduguri er hovedstaden i delstaten Borno og blir ansett som strategisk viktig. To millioner mennesker bor i byen.

Dersom byen faller i hendene på Boko Haram vil det være et stort nederlag for regjeringsstyrkene. Det vil trolig også utløse en humanitær krise.

Populært