Meny

Drept 30-åring var en av Sveriges farligste menn

Teknikerne fra politiet undersøker plassen utenfor kjøpesenteret Mobilia der en mann ble skutt og drept lørdag kveld. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble skutt og drept i Malmö lørdag, betegnes som en av Sveriges farligste menn og var straffedømt over 25 ganger.

Flere gjerningsmenn var ifølge øyenvitner innblandet da 30-åringen ble skutt, etter først å ha flyktet ut av en restaurant i tilknytning til kjøpesenteret Mobilia i Malmö.

Mannen var iført skuddsikker vest, men livet sto likevel ikke til å redde, skriver Sydsvenskan.

Bakgrunn: Mann skutt i Malmö i Sverige

Bandekrig

Ifølge avisen var mannen velkjent for politiet og straffedømt minst 25 ganger. Han var sentral under bandekrigen som raste i Malmö-området i årene 2007 til 2011 og tilhørte da den såkalte K-falangen.

Mannen var også med i den beryktede banden Brödraskapet og ble blant annet dømt for å ha avfyrt et automatvåpen over hodene på køen utenfor en nattklubb i Malmö i 2007.

Sprengte bombe

Samme år sto han også bak bomben som eksploderte ved boligen til statsadvokat Barbro Jönsson i Trollhättan i 2007.

Bombeattentatet var hevn for at hun hadde ledet flere saker mot kriminelle bander. Mannen ble pågrepet og dømt for bombeattentatet.

Politibeskyttelse

Etter løslatelsen mente svensk politi at det var såpass mange i det kriminelle miljøet som var ute etter mannen, at de fant å måtte gi ham politibeskyttelse. Han fikk også ny identitet og hemmelig adresse.

30-åringens nye navn og bosted ble imidlertid avslørt da han knivstakk en mann, noe han måtte møte i retten for. Hovretten konkluderte imidlertid med at knivstikkingen skjedde i selvforsvar.

Populært