Meny

Bilberger overlevde brutal påkjørsel

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skulle hjelpe havarert bilist - ble påkjørt av vinglete lastebil på motorveien. Politiet advarer.

En bilberger skulle bistå en bilist som hadde havarert på motorveien M6, i West Midlands i England. Mens han skulle sikre bilen trygt inne i et nødfelt i veiskulderen, svingte en diger lastebil ut mot veiskulderen og traff bilbergeren før den så kjørte videre.

Til tross for den brutale kollisjonen overlevde bilbergeren, men mannen i 40-årene brakk ryggen to steder.

Hendelsen skjedde i april i fjor, men politiet i West Midlands har først nå frigjort overvåkningsbildene til skrekk og advarsel.

I det ene hjørnet av bildet kan man skimte bilbergeren, før lastebilen kommer inn fra siden.

Vanskelig å spore opp

Politiet kunne ikke identifisere registreringsnummeret på lastebilen, noe som gjorde arbeidet med å finne sjåføren nesten umulig, men de klarte likevel å spore ham opp.

– Det eneste sporet vi hadde var en catering-bil som kjørte like bak lastebilen. Vi visste at det var et skudd i blinde, men vi kontaktet catering-firmaet og spurte om noen av deres sjåfører hadde observert ulykken og notert nummeret, forteller David Gaunt i West Midlands Police.

Les også: Mann ble påkjørt tre ganger – hadde englevakt

Utrolig nok ble de kontaktet like etter av en av deres sjåfører som faktisk hadde notert nummeret.

Husket ikke

Politiet kunne dermed spore opp den 69 år gamle lastebilsjåføren, som i forrige uke ble dømt til åtte måneders fengsel for hendelsen. Han mister også førerkortet i to år.

Sjåføren hevder han ikke husker hendelsen i det hele tatt.

Store smerter

Offeret på sin side, har fortsatt store smerter etter ulykken.

– Skadene han fikk vil være med ham resten av livet og han er bekymret for hvorvidt han kan komme seg tilbake i jobb i fremtiden.

– Vi håper bilister forstår ansvaret de har bak rattet, slik som å ta jevnlige pauser, ikke kjøre lange turer når de er trøtte eller slitne, og stoppe for å ta en kopp kaffe slik at man er helt i fokus når man kjører, sier Gaunt.

Les også: Trailer på glattisen brukte 25 minutter på 250 meter

Populært