Meny

Ap størst, Høyre mest frem på partimåling

STOR, STØRE STØRST: Jonas Gahr Støre kan fortsatt smile for å være leder for landets største parti, men det er regjeringspartiet Høyre som går mest frem på ny meningsmåling. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet får med 42,7 prosent sin høyeste oppslutning siden 1998, men Høyre går mest frem, til 23,4 prosent, på en partimåling som Sentio har utarbeidet for Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiets oppslutning på 42,7 prosent er en fremgang på 0,3 prosentpoeng fra forrige måned.

Høyre får med sine 23,4 prosent en vekst på 2,1 prosentpoeng siden forrige måling. Fremskrittspartiet faller mest, ned 1,2 prosentpoeng til 10,2 prosent.

For de øvrige partiene er bevegelsene mindre. Regjeringspartneren Kristelig Folkeparti får støtte fra 5,2 prosent av de spurte, ned 0,1 prosentpoeng. Venstre faller 0,8 prosentpoeng til 4,6 prosent. Senterpartiet går ned 0,9 prosentpoeng til 4,8 prosent.

Sosialistisk Venstreparti får 3,3 prosent på målingen, ned 1 prosentpoeng fra forrige måned. Rødt går tilbake 0,3 prosentpoeng til én prosent. Kategorien andre partier får samlet 2,4 prosent, opp 1,8 prosentpoeng fra forrige måned.

Valgforsker Bernt Aardal viser til Aps fremgang på målingen og sier at oppslutningen hadde gitt Ap 80 mandater på Stortinget dersom målingen var valgresultat. Ap mangler dermed fem mandater på å ha rent flertall.

– Da kan vi snakke om at vi begynner å nærme oss Gerhardsen-tilstander, sier Aardal.

Populært